Otvoritev Reciklarne

Trgovina in popravljalnica rabljenih stvari, ki bo delovala pod imenom Reciklarna, je nastala v okviru Društva Rokoroki, so.p. in je edino socialno podjetje na Dolenjskem. Nastala je po zgledu Centrov ponovne uporabe, ki v Sloveniji že delujejo z ambicijo ponuditi odgovoren nakup.
Reciklarna deluje po principu socialnega podjetništva, kar pomeni:
– da je zavezana se ukvarjati s trajnostno dejavnostjo na okolju prijazen način
– da se dobiček ne deli, ampak vlaga v razvoj dejavnosti in v delovna mesta
– da deluje po načelu enakopravnosti
– poveča število zaposlenih za najmanj enega vsako leto
Za tak način delovanja smo se odločili, ker želimo okolju ponuditi zgled trajnostnega načina delovanja, prispevati k zmanjševanju odpadkov, zmanjševanju ogljičnega odtisa, ponuditi možnost nakupa kvalitetnih izdelkov po nizkih cenah, zviševanju zaposlenosti.
V Reciklarni bo možno oddati vse predmete, ki jih ne potrebujete več, so pa še uporabni. Te predmete bomo nato pripravili na ponovno prodajo, po potrebi in zmožnostih pa tudi predelali in ustvarili nov predmet. Da bi strankam olajšali delo, nudimo tudi prevzem predmetov na domu.
Poleg osnovne dejavnosti ponovne uporabe bomo izvajali tudi delavnice na temo ustvarjalne predelave in spodbujanja lokalne ekonomije ter različnih ukrepov socialne ekonomije.
Reciklarna se nahaja v samem centru mesta, na Sokolski 8 ( poleg tržnice) in bo svoja vrata odprla v četrtek, 16.4. ob 18.uri. Lepo vabljeni na otvoritev s pogostitvijo in kulturnim programom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *